Σύνδεση

Υαλουρονικό οξύ: Ένα θαύμα για τους χρήστες φακών επαφής και όχι μόνο.

Με το πρώτο άκουσμα μοιάζει περισσότερο με γλωσσοδέτη, όμως πίσω από αυτές τις δύο λέξεις επρόκειτο για μια φυσική ουσία που κάνει την χρήση των φακών επαφής σημαντικά ευκολότερη, βοηθά σε θεραπείες και μπορεί να κάνει θαύματα στην πλαστική χειρουργική ή με την χρήση καλλυντικών. Πώς ακριβώς, αυτό το δύσκολο στην ανάγνωση “ελιξίριο της ζωής” ουσιαστικά λειτουργεί;

Που μπορεί να βρεθεί;

Το υαλουρονικό οξύ είναι απολύτως φυσικό για τους ζωντανούς οργανισμούς, και γι 'αυτό δεν προκαλεί παρενέργειες. Στην αρχική του μορφή δεν εμφανίζετε σαν οξύ, αλλά ως υάλουρον. Στο ανθρώπινο σώμα το υαλουρονικό νάτριο είναι ένα από τα κύρια συστατικά της μεσοκυττάριας ύλης και μπορεί να βρεθεί στα σωματικά υγρά, στους χόνδρους, στο δέρμα και τον ομφάλιο λώρο.

Τι μπορεί να κάνει;

Το υαλουρονικό οξύ βρέθηκε για πρώτη φορά στους οφθαλμούς αγελάδας το 1934. Την δεκαετία του 60, η ουσία αυτή άρχισε να χρησιμοποιείται για την επούλωση εγκαυμάτων, και από τότε χρησιμοποιείται σταθερά στην ιατρική. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι απορροφάει το νερό (μπορεί να απορροφήσει 1000× περισσότερο νερό από το βάρος του), αποτρέπει τη διείσδυση ιών και βακτηρίων στα κύτταρα όπως επίσης και την συσσώρευση κολλαγόνου, η οποία οδηγεί σε πιο αργή επούλωση των ιστών.

Πως βοηθάει τους φακούς επαφής;

Στην ιατρική, βλέπουμε συχνά το υαλουρονικό οξύ ως συστατικό ενυδάτωσης στις οφθαλμικές σταγόνες και στα υγρά φακών επαφής. Καθαρίζει τους φακούς επαφής τέλεια χωρίς να ερεθίζει ή να ενοχλεί το μάτι. Όσο πιο λείοι και απαλοί είναι οι φακοί επαφής, τόσο πιο άνετα μπορούν να φορεθούν. Το υαλουρονικό οξύ τους προστατεύει από το να στεγνώσουν και να χαλάσουν, και επιτρέπει την αναζωογόνηση στα κύτταρα του ματιού.

Που αλλού χρησιμοποιείται;

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σαν εργαλείο υποστήριξης κατά την διάρκεια επέμβασης στα μάτια. Προστατεύει τον οφθαλμικό ιστό από ανεπιθύμητες βλάβες κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Επίσης, το συνδέουμε συχνά με ιατρικά ζητήματα που αφορούν τις ουλές ή με την διόγκωση του μαστού.

Προσφέρουμε αυτές τις οφθαλμικές σταγόνες με υαλουρονικό οξύ:

Όπως επίσης και το υγρό καθαρισμού Solunate Multi-Purpose για τον καθαρισμό των φακών επαφής με υαλουρονικό οξύ στα συστατικά του.

Μαζί με τις οφθαλμικές σταγόνες για πόσο καιρό μπορούμε άραγε να φοράμε τους φακούς επαφής;

Μην χάνεις σημαντικές ειδήσεις.

Εγγράψου στο newsletter μας!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα