Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 211 2340040

Σύνδεση

Υαλουρονικό οξύ: Ένα θαύμα για τους χρήστες φακών επαφής και όχι μόνο.

Με το πρώτο άκουσμα μοιάζει περισσότερο με γλωσσοδέτη, όμως πίσω από αυτές τις δύο λέξεις επρόκειτο για μια φυσική ουσία που κάνει την χρήση των φακών επαφής σημαντικά ευκολότερη, βοηθά σε θεραπείες και μπορεί να κάνει θαύματα στην πλαστική χειρουργική ή με την χρήση καλλυντικών. Πώς ακριβώς, αυτό το δύσκολο στην ανάγνωση “ελιξίριο της ζωής” ουσιαστικά λειτουργεί;

Που μπορεί να βρεθεί;

Το υαλουρονικό οξύ είναι απολύτως φυσικό για τους ζωντανούς οργανισμούς, και γι 'αυτό δεν προκαλεί παρενέργειες. Στην αρχική του μορφή δεν εμφανίζετε σαν οξύ, αλλά ως υάλουρον. Στο ανθρώπινο σώμα το υαλουρονικό νάτριο είναι ένα από τα κύρια συστατικά της μεσοκυττάριας ύλης και μπορεί να βρεθεί στα σωματικά υγρά, στους χόνδρους, στο δέρμα και τον ομφάλιο λώρο.

Τι μπορεί να κάνει;

Το υαλουρονικό οξύ βρέθηκε για πρώτη φορά στους οφθαλμούς αγελάδας το 1934. Την δεκαετία του 60, η ουσία αυτή άρχισε να χρησιμοποιείται για την επούλωση εγκαυμάτων, και από τότε χρησιμοποιείται σταθερά στην ιατρική. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι απορροφάει το νερό (μπορεί να απορροφήσει 1000× περισσότερο νερό από το βάρος του), αποτρέπει τη διείσδυση ιών και βακτηρίων στα κύτταρα όπως επίσης και την συσσώρευση κολλαγόνου, η οποία οδηγεί σε πιο αργή επούλωση των ιστών.

Πως βοηθάει τους φακούς επαφής;

Στην ιατρική, βλέπουμε συχνά το υαλουρονικό οξύ ως συστατικό ενυδάτωσης στις οφθαλμικές σταγόνες και στα υγρά φακών επαφής. Καθαρίζει τους φακούς επαφής τέλεια χωρίς να ερεθίζει ή να ενοχλεί το μάτι. Όσο πιο λείοι και απαλοί είναι οι φακοί επαφής, τόσο πιο άνετα μπορούν να φορεθούν. Το υαλουρονικό οξύ τους προστατεύει από το να στεγνώσουν και να χαλάσουν, και επιτρέπει την αναζωογόνηση στα κύτταρα του ματιού.

Που αλλού χρησιμοποιείται;

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σαν εργαλείο υποστήριξης κατά την διάρκεια επέμβασης στα μάτια. Προστατεύει τον οφθαλμικό ιστό από ανεπιθύμητες βλάβες κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Επίσης, το συνδέουμε συχνά με ιατρικά ζητήματα που αφορούν τις ουλές ή με την διόγκωση του μαστού.

Προσφέρουμε αυτές τις οφθαλμικές σταγόνες με υαλουρονικό οξύ:

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Διαβάστε επίσης…

Γνωρίστε την Markéta Lichterová, η δική μας Data Analyst

Πώς κατέληξες να εργάζεσε για το Lentiamo και ποιές είναι οι επαγγελματικές σου εμπειρίες μέχρι στιγμής;

Άνοιξε το άρθρο

Ξέρετε πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου για αθλητισμό;

Οι φακοί επαφής ή τα γυαλιά είναι σημαντικά στον αθλητισμό. Το χειμώνα ή το φθινόπωρο, όταν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος. Πώς να επιλέξετε τα σωστά;

Άνοιξε το άρθρο

Τα “Ναι“ και “Όχι“ των Halloween φακών επαφής

Όταν φοράτε φακούς επαφής, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε αυστηρά.

Άνοιξε το άρθρο

Φακοί επαφής Zombie White και με μυωπία, για το Halloween

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τους φακούς Zombie White με μυωπία, αλλά δεν είναι αδύνατο.

Άνοιξε το άρθρο

Μην χάνεις σημαντικές ειδήσεις.

Εγγράψου στο newsletter μας!