Είναι τα γενέθλια του Lentiamo! Έως 40% έκπτωση

Σύνδεση

Ψάχνετε για ένα σπέσιαλ Χριστουγεννιάτικο δώρο; Μην χάσετε αθλητικά χειμερινά γυαλιά ηλίου

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 1/12/2020. Γράφτηκε από Lentiamo

Πολλοί λάτρεις των γυαλιών ηλίου λατρεύουν τα γυαλιά τους το καλοκαίρι – και τα βάζουν στην ντουλάπα όταν φθάνει το φθινόπωρο, σκεπτόμενοι: „Οι ακτίνες του ήλιου το χειμώνα δεν είναι τόσο δυνατές όσο το καλοκαίρι.“ Ωστόσο, αυτή είναι μια επικίνδυνη υπόθεση, όπως έχουν ανακαλύψει πολλοί μετά από επίσκεψη σε οφθαλμίατρο.

Τα μάτια μας μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές και από τον χειμερινό ήλιο, υπό ορισμένες συνθήκες. Για τους σκιέρ και τους λάτρεις του snowboard ιδιαίτερα, οι οποίοι εκθέτουν τα μάτια τους στην αντανάκλαση του ηλίου στο χίονι επι ώρες, εγκυμωνούν μακροπρόθεσμοι κινδύνοι για την υγεία, όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, o καρκίνος των ματιών, έως και πλήρης τύφλωση.

Αλλά και οι λάτρεις της υπαίθρου, όπως πεζοπόροι, ποδηλάτες και ερασιτέχνες φυσιοδίφεις θα πρέπει να προστατεύονται από την υπεριώδη ακτινοβολία χειμώνα – καλοκαίρι.

Η λύση; Χειμερινά γυαλιά ηλίου, που συνδυάζουν εξαιρετική ποιότητα, αντοχή, και σχεδιασμό.

Γιατί τα γυαλιά ηλίου είναι σημαντικά το χειμώνα και κατά τη διάρκεια των χειμερινών σπόρ;

Ακόμη και σε συννεφιασμένες ημέρες οι επιβλαβείς ακτίνες περνάν μέσα από τα σύννεφα ,και τον χειμώνα το χιόνι αντανακλά έως και το 80% της ακτινοβολίας, σύμφωνα με τους Pharmacy Times.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα, η μακροχρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τον αμφιβληστροειδή, τον κερατοειδή, τον επιπεφυκότα, τον φακό και το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια μας.

Οι επιβλαβείς επιδράσεις των UV ακτίνων στα μάτια σας

Φυσικά, η έκθεση στον ήλιο δεν είναι το μόνο δυνητικό πρόβλημα για τα μάτια σας τον χειμόνα. Αέρας και σκόνη μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό .

Οι αντανακλάσεις στο χιόνι μπορεί να οδηγήσουν σε εγκαύματα του αμφιβληστροειδούς λόγω της ακραίας τους έντασης εάν δεν προστατεύετε τα μάτια σας – το ίδιο ισχύει και για μικροσωματίδια βρωμιάς. Αυτά μπορούν εύκολα να μπούν στα μάτια σας, να βλάψουν την όρασή σας ή να προκαλέσουν φλεγμονή.

Γιατί είναι τα xειμερινά γυαλιά ηλίου το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο;

Τα γυαλιά ηλίου για τον χειμώνα μπορεί να είναι ένα καλό χριστουγεννιάτικο δώρο για την οικογένεια και τους φίλους σας. Πιστέψτε το ή όχι, πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές δώρου Χριστουγέννων των πελατών μας!

Ο λόγος είναι προφανής. Αθλητικά γυαλιά ηλίου συνδυάζουν ασφάλεια στις δραστηριώτητες του χειμώνα λόγω των εξαιρετικών προδιαγραφών κατασκευής τους, αλλά και αποτελούν ενα ανθεκτικό δώρο πολυτελείας που μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο ως αξεσουάρ μόδας.

Αν ψάχνετε για κομψά χειμερινά γυαλιά ηλίου ως χριστουγεννιάτικο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ψωνίστε τα τώρα με έκπτωση έως και 40% στο σαββατοκύριακο Black Friday του Lentiamo

Ποια είναι τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για τα χειμερινά σπορ;

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα προστατευτικό φράγμα για τα μάτια, η αποτελεσματικότητα του οποίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη κατηγορία ανάκλασης ή αναμετάδωσης των φακών, τη γεωμετρία των γυαλιών και τις συνθήκες έκθεσης. Οι οπτικοί του Lentiamo προτείνουν γυαλιά ηλίου που προσφέρουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα με το ισχυρότερο δυνατό φίλτρο.

Επομένως, δοκιμάστε τα μοντέλα της Oakley, Adidas ή Arnette & Co. , και παραλάβετε το αγαπημένο σας μοντέλο δωρεάν στο σπίτι !

Ωστόσο, όλα τα γυαλιά ηλίου γνωστών σχεδιαστών προσφέρουν μέγιστη κάλυψη με προστασία UV 400 . Εαν θέλετε κάτι πρακτικό και ασφαλές για τα μάτια σας, επιλέξτε γυαλιά με πολωμένους φακούς για να ελαχιστοποιήσετε το έντονο φως στο χιόνι και σε βρεγμένες επιφάνειες.

Πηγές:

1. Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology, https://www.nature.com/…0-018-0087-0
2. Pharmacy Times, https://www.pharmacytimes.com/…kin-and-Eyes

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα