Αποκλειστικές εκπτώσεις 🔥

Σύνδεση

Πώς ακριβώς πετιούνται οι φακοί επαφής; Διαβάστε τον ολοκληρωμένο οδηγό μας.

/

Γράφτηκε από Maria Chiara Tarsia στις 13/3/2020

Οι συσκευασίες των φακών επαφής αποτελούνται από διαφορετικά κατασκευαστικά υλικά. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να πετάξετε στα σκουπίδια με το σωστό τρόπο τους φακούς επαφής και τη συσκευασία τους, τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσάς!

Ας απαντήσουμε, λοιπόν, σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις.

Πώς μπορώ να πετάξω στα σκουπίδια σωστά τους φακούς;

Οι φακοί επαφής – είτε πρόκειται για ημερήσιους, για μηνιαίους ή οτιδήποτε άλλο – πρέπει πάντα να πετιούνται στον κάδο απορριμμάτων. Παρόλο που αυτό φαίνεται αυτονόητο, υπολογίζεται ότι περίπου το 19% των χρηστών φακών πετάει τους φακούς στο νεροχύτη ή στην τουαλέτα, πράγμα που είναι λάθος.

Σημείωση: οι φακοί επαφής δεν πρέπει να πετιούνται στην τουαλέτα ή στο νεροχύτη διότι δε διαλύονται στο νερό.

Και τι γίνεται με τη συσκευασία; Δείτε πώς μπορείτε να πετάξετε στα σκουπίδια σωστά όλα τα παρελκόμενα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, μία ολόκληρη συσκευασία φακών αποτελείται από τα εξής:

  • Εξωτερική συσκευασία (κουτί)
  • Συσκευασίες μπλίστερ μέσα στο κουτί (blisters)
  • Τα καπάκια των blisters
  • Φακοί επαφής
How to recycle contact lenses


H εξωτερική συσκευασία, δηλαδή το κουτί (και όποια φυλλάδια είναι αποθηκευμένα μέσα) είναι συνήθως κατασκευασμένα από χαρτί, επομένως, ανακυκλώνονται εύκολα στον αντίστοιχο κάδο.

Οι συσκευασίες μπλίστερ μέσα στο κουτί (blisters) πρέπει πάντα να διαχωρίζονται πριν τις πετάξετε, καθώς το κάτω μέρος είναι πλαστικό και το καπάκι είναι συνήθως από αλουμίνιο.

Και τέλος, οι φακοί επαφής πρέπει πάντα να πετιούνται σε κάδο απορριμάτων που δεν είναι ανακύκλωσης.

Εάν έχετε αμφιβολίες για το ποιος είναι ο σωστός κάδος, να ελέγχετε πάντα τα σύμβολα και τους αριθμούς που αναγράφονται στη συσκευασία. Αυτά τα ειδικά σύμβολα είναι τυπωμένα σε όλες τις συσκευασίες και είναι διεθνή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι ότι ισχύουν. Οι περισσότερες συσκευασίες φακών, για παράδειγμα, δείχνουν το σύμβολο που βλέπετε παρακάτω στη δεύτερη γραμμή (τρίτο εικονίδιο). Το σύμβολο αυτό σημαίνει ότι η συσκευασία μπορεί να ανακυκλωθεί (αλλά όχι το περιεχόμενό της, δηλαδή όχι ο ίδιος ο φακός). Η εικόνα παρακάτω δείχνει επίσης μερικά από τα πιο δημοφιλή σύμβολα ανακύκλωσης που μπορείτε να βρείτε σε διάφορες συσκευασίες προϊόντων.



Recycling symbols


Μιλώντας συγκεκριμένα για τους φακούς επαφής, αυτά τα σύμβολα θα τα βρείτε κυρίως, στους φακούς Lenjoy όπως για παράδειγμα:



Lenjoy packaging


Αυτή τη στιγμή, οι φακοί επαφής δεν είναι ανακυκλώσιμοι στην Ευρώπη και έτσι πρέπει να πετιούνται σε κοινό κάδο απορριμμάτων. Το ίδιο ισχύει και για τους παλιούς ή σπασμένους σκελετούς από τα γυαλιά σας. Εμείς βέβαια ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να ανακυκλώνουμε οποιονδήποτε εξοπλισμό διαθέτουμε!

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα