Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 211 2340040

Σύνδεση

Ξέρετε πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου για αθλητισμό;

Πώς να επιλέξετε γυαλιά ηλίου για αθλητισμό;

Οι κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές είναι σαφείς στην άποψη τους. Τα αθλητικά γυαλιά πρέπει να είναι ρυθμιζόμενα σε όλες τις οπτικές κατευθύνσεις, πρέπει να έχουν αεροδυναμικό σχήμα, 100% οπτική διόρθωση και προηγμένο αντιθαμβωτικό ή ακόμα και χρώμιο φινίρισμα (UV Φίλτρο). Αλλά τι συμβαίνει αν αθλείστε μόνο σαν χόμπι; Μπορείτε άραγε να αγοράσετε αθλητικά γυαλιά ηλίου για αναψυχή, σκι, ποδηλασία, αναρρίχηση σε βράχο ή πεζοπορία; Φυσικά και μπορείτε. Δείτε όμως τις παρακάτω παραγράφους για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής των σωστών.

Κρατήστε το σύνθημα “Ασφάλεια πρώτα”

Αντοχή, ανθεκτικότητα, λειτουργικότητα. Σε αυτές τις τρεις παραμέτρους, εστιάστε πρώτα στην επιλογή των αθλητικών γυαλιών σας. Τα γυαλιά πρέπει να αντέχουν σε μια ομαλή κρούση, δεν πρέπει να γλιστρούν εύκολα από την μύτη με κίνδυνο να πέσουν. Εάν σπάσουν, δεν πρέπει να αποτελούν κίνδυνο για τα μάτια σας. Ο πλαστικός σκελετός είναι καλύτερος από τον μεταλλικό ο οποίος μπορεί αν σπάσει να προκαλέσει ζημιά στο μάτι ή στο πρόσωπο. Επίσης, το πλαστικό (πολυανθρακικό) υλικό που θα μπορούσατε να επιλέξετε στον φακό του γυαλιού – θα σπάσει σε “μικρά ελάχιστα” τμήματα, σε περίπτωση μεγαλύτερης πρόσκρουσης χωρίς να δημιουργήσει αιχμηρά θραύσματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τα μάτια σας.

Μην ξεχάσετε να προστατευθείτε από τις UV ακτινοβολίες

Το καλοκαίρι με το ποδήλατο, στο χειμερινό σκι ή snowboard. Ή μήπως προτιμάτε όταν κάνετε τουρισμό ή παίζετε γκολφ; Όλα έχουν ένα κοινό – είστε πάντα σε εξωτερικό χώρο, πάντα στον ήλιο. Όταν επιλέγετε γυαλιά ηλίου για το αγαπημένο σας άθλημα, βεβαιωθείτε πως μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια σας από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες UV. Αυτές δεν βλάπτουν τα μάτια σας μόνο το καλοκαίρι, στις πιο ηλιόλουστες ημέρες. Ακόμα και το φθινόπωρο ή το χειμώνα, οι ακτίνες UV μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα την όραση σας – ο θολό ουρανός δεν αποτελεί εμπόδιο για την υπεριώδη ακτινοβολία. Το χειμώνα στα βουνά, γυαλιά ηλίου με επαρκές φίλτρο UV μπορούν να προστατεύσουν επίσης τα μάτια σας από την ακτινοβολία, η οποία αντανακλάται από το χιόνι. Γυαλιά με φίλτρο είναι ιδανικά για την αντανάκλαση στο σκι, στο cross-country σκι και στο πατινάζ. Για σπορ, επιλέξτε γυαλιά ηλίου με φίλτρο UV 400 – δεν αφήνει την ακτινοβολία χαμηλότερου μήκους κύματος από 400nm να περάσει και εγγυάται 100% προστασία από όλες τις υπάρχουσες ακτίνες UV.

Οι συμβουλές μας για αθλητικά γυαλιά ηλίου;

Γυαλιά ηλίου για αθλήματα όπως τα Oakley και τα Arnette πληρούν σίγουρα όλα τα παραπάνω. Επιπλέον, ο σχεδιασμός τους είναι πολύ καλός. Τα διαθέτουμε σε αντρικά αλλά και σε γυναικεία μοντέλα ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι και με άψογη όραση.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Διαβάστε επίσης…

Γνωρίστε την Markéta Lichterová, η δική μας Data Analyst

Πώς κατέληξες να εργάζεσε για το Lentiamo και ποιές είναι οι επαγγελματικές σου εμπειρίες μέχρι στιγμής;

Άνοιξε το άρθρο

Τα “Ναι“ και “Όχι“ των Halloween φακών επαφής

Όταν φοράτε φακούς επαφής, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε αυστηρά.

Άνοιξε το άρθρο

Φακοί επαφής Zombie White και με μυωπία, για το Halloween

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τους φακούς Zombie White με μυωπία, αλλά δεν είναι αδύνατο.

Άνοιξε το άρθρο

Μην χάνεις σημαντικές ειδήσεις.

Εγγράψου στο newsletter μας!