Σύνδεση

Οι καλύτεροι φακοί επαφής στην Ευρώπη (Έρευνα)

Έχετε αναρωτηθεί ποιοι φακοί και κατασκευαστές είναι οι πιο δημοφιλής για τους χρήστες στην Ευρώπη; Από όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύνολο 17, συλλέξαμε και αξιολογήσαμε τα στοιχεία με βάση τις πωλήσεις. Δείτε τα αποτελέσματα!

Με μια γρήγορη ματιά, οι καλύτεροι φακοί επαφής είναι:
 

  1. Acuvue Oasys
  2. Air Optix Aqua
  3. Biofinity

Οι καλύτεροι φακοί στην Ελλάδα

Acuvue Oasys

1η θέση: Στην πρώτη θέση έχουμε τους δεκαπενθήμερους φακούς Acuvue Oasys with Hydraclear Plus της Johnson & Johnson – σιλικόνης υδρογέλης ειδικά σχεδιασμένοι για ευαίσθητα μάτια. Γιατί; Επειδή έχουν μεγάλη διαπερατότητα οξυγόνου, και χάρη στο υλικό τους, είναι άνετοι και ενυδατωμένοι για όσες ώρες τους φοράτε. 

Air Optix Aqua
  • Στην 2η θέση, βάση της έρευνας, στην Ευρωπαϊκή αγορά, είναι οι μηνιαίοι φακοί Air Optix Aqua που προσφέρουν 30% περισσότερη διαβρεξιμότητα, ανώτερη αντίσταση στις κατακρατήσεις και μέχρι 5× περισσότερη ροή οξυγόνου από τους παραδοσιακούς μαλακούς φακούς επαφής.
Biofinity
  • Στην 3η θέση είναι της CooperVision οι μηνιαίοι φακοί Biofinity. Ότι πιο απαλό για τα μάτια σας.

Η πιο δημοφιλής μάρκα στην Ευρωπαϊκή αγορά

  • 26% της πιο δημοφιλής μάρκας ανήκει πάλι στην Johnson & Johnson.
  • 25% η Bausch & Lomb
  • 25% η Acuvue.

Εσείς πια μάρκα προτιμάτε;

Βέβαια, καλύτερα από κάθε στατιστικά είναι τα σχόλια που μας αφήνετε μέσω email, στην σελίδα μας, το blog, facebook… Εκτιμάμε πραγματικά τα σχόλιά σας!

Τέτοιες παρατηρήσεις και σχόλια είναι σημαντικά για μας.

Για παράδειγμα:

  • Η Petra από Πράγα μας έγραψε «οι πρώτοι φακοί που μου συστήσαμε ήταν οι Switch Premier, πάρα πολύ καλοί. Εκτός από την τιμή. Μια μέρα ένας φίλος με ρώτησε γιατί δεν αγοράζω φακούς από το ίντερνετ, θα σου βγουν πιο φθηνά. Και έτσι ανακάλυψα τους Biofinity.»
  • «Ο David από το Βερολίνο, έγραψε επίσης: Δεν είμαι από τους ανθρώπους που έχουν διαθέσιμο χρόνο κάθε μέρα, και ας είναι για την αφαίρεση των φακών. Μετά την δουλειά, τρέχω στο γυμναστήριο, και μετά πέφτω για ύπνο βλέποντας καμιά ταινία. Πριν φορούσα ημερήσιους φακούς και όταν ξυπνούσα, τα μάτια που με πονούσαν τρομερά. Μετά ανακάλυψα τους συνεχής φακούς και όλα άλλαξαν. Και γιαυτό σας ευχαριστώ!».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Στο e-shop μας, μπορείτε να αγοράζετε την καλύτερη ποιότητα φακών και τις πιο γνωστές μάρκες. Στοχεύουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών, αλλά να προσφέρουμε τους καλύτερους φακούς επαφής παγκοσμίως!

 

Ανανέωση 2022

Ξέρουμε πώς οι μηνιαίοι φακοί SofLens 59 από την γνωστή και καταξιωμένη Bausch & Lomb είναι πλέον από τους πιο γνωστούς φακούς στην Ελλάδα χάρη στον εύκολο χειρισμό τους αλλά και της χαμηλής τιμής. Πολλά καταστήματα πλέον πουλάνε τους SofLens 59 με την νέα ονομασία "SofLens Comfort".

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  • Μαρια

    Καλησπέρα, μετά από επεμβάσεις ο κερατοειδης μου είναι πλέον επιπεδος. Υπάρχει κάποια εταιρία να στείλω την τοπογραφία μου? Δεν μου κάνουν οι κετατοκωνικοι.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Δυστυχώς για την περιπτωσή σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον οφθαλμίατρο ή οφθαλμολογική κλινική που να μπορεί να σας βοηθήσει με βάση την διαγνωστική σας εξέταση. Από την τοπογραφία απεικονίζεται τόσο η πρόσθια, όσο και η οπίσθια επιφάνειά του κερατοειδούς σας & αυτό είναι σημαντικό, ειδικά στην περίπτωση που αυτός είναι επίπεδος (flat). Οι εταιρίες παραγωγής φακών επαφής δεν κατασκευάζουν συχνά φακούς με τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε και σίγουρα μια γνώμη από κάποιον θεράπων ιατρό θα σας βοηθούσε να καταλήξετε στους σωστούς φακούς για εσάς.

      Απάντηση
  • Χρήστος Κ.

    Καλημέρα. Έχω ξηροφθαλμία και τσουζιμο στα μάτια από εποχική αλλεργία. Ποιοί είναι οι κατάλληλοι φακοί επαφής ημερήσιοι για εμένα?

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Για ευαίσθητα μάτια είναι γενικότερα καλύτερα να δοκιμάσετε ημερήσιους φακούς καθώς διαθέτουν λεπτότερο πάχος και είναι πιο εύκαμπτοι στην χρήση τους. Δεν μπορούμε να προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη μάρκα, ωστόσο μπορείτε να κοιτάξετε για φακούς με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, που μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν με τα συμπτώματα σας.

      Το χαρακτηριστικό αυτό μπορείτε να το βρείτε μέσα στην σελίδα του κάθε προϊόντος, χαμηλά στην σελίδα.

      Απάντηση
  • Σοφία Ν.

    Γεια σας, χρησιμοποιώ πάνω απο 15 χρόνια softlens toric της bausch and lomb, ωστόσο βρίσκονται σε έλλειψη και θέλω να καταφύγω σε κάποιο αντίστοιχο προιόν, μηνιαίας διάρκειας. Με ενδιαφέρει να έχει μεγαλύτερη ενυδάτωση, ευκολία στην χρήση (να βγαίνει επίσης εύκολα γιατί με τρόμαξε ένα σχολιο που διάβασα παραπάνω). Τι μου συστήνετε? Ευχαριστώ

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Καθώς πράγματι υπάρχει ενα πρόβλημα αποθέματος απο τον παραγωγό, κάποιες καλές εναλλακτικές θα ηταν οι φακοί Air Optix for Astigmatism, Biofinity Toric ή Bausch & Lomb Ultra for astigmatism.

      Μπορείτε να βρείτε την πλήρη ποικιλία φακών μας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

      https://www.lentiamo.gr/torikoi-fakoi-epafhs-gia-astigmatismo.html

      Απάντηση
  • Κρίστιαν Ζ.

    Μένω στη Νορβηγία. Τα τελευταια 10 χρονια φοραω φακούς όποτε βγαινω απο το σπιτι. Στη Νορβηγία οι μηνιαιοι φακοί Air Optix και Biofinity είναι θα λέγαμε οι κλασσικές αξίες. Και οι καλύτερες. Όταν είμαι στην Ελλαδα συνηθιζω να παίρνω τους ημερήσιους της
    Bosch and Lomb. Είναι σαφώς χειρότεροι σε σχέση με τους Air Optix και τους Biofinity but they do the job για τα μικρά διαστήματα που έρχομαι στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά όμως είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, όταν σε γνωστή Lux αλυσίδα οπτικών στο κέντρο της Αθήνας μου σύστησαν με διθυράμβους τους φακούς Acuvue Oasys HydraLux. Δυστυχώς, ομως, είναι οι χειρότεροι φακοί που έχω βάλει στα μάτια μου. Από την πρώτη φορά είχα πρόβλημα στο να τους βγάλω από τα μάτια μου. Στην τρίτη φορά που τους φόρεσα οι φακοί "χωθηκανε" κάτω από το βλέφαρο και πήγα σε οφθαλμίατρο να μου τους βγάλει από εκεί. Την 4η φορά τραυματησα το ένα μου μάτι προσπαθώντας να τους βγάλω. Κι εκεί σταμάτησα να τους χρησιμοποιώ. Πολύ μεγάλη απογοήτευση - ειδικότερα για μια τιμή (66 ευρώ για 30 ζευγαρια ημερήσιων φακων) που δεν την αξίζουν. Ήταν η χειρότερη επιλογή μου ever.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Σας ευχαριστούμε θερμά για τα σχόλια σας.

      Απάντηση
  • Μαρια

    Γεια σας, εχω πολυ ψηλο αστιγματισμο με 5,25 και στα δυο ματια και μυωπια -2,50 και -0,75. Χρησιμοποιω τους Proclear Xr Coopervison αλλα θελω να δοκιμασω κατι διαφορετικο και οικονομικο. Τι μου προτεινετε;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Μπορείτε πάντα να ρίξετε μία ματιά στην
      αντίστοιχη εταιρία Coopervison και για τους Biofinity
      XR στον παρακάτω σύνδεσμο:


      https://www.lentiamo.gr/…ty-xr-3.html


      Απάντηση
  • Orestis P.

    Φοράω φακούς στο ένα μάτι λόγω μειωμένης όρασης στο άλλο. Ξεκίνησα να τους φοράω πριν 2,5 μήνες αν και έχω αλλάξει δύο μάρκες όλες τις φορές έχω παρατηρήσει ότι ενώ όταν φοράω τους φακούς επαφής δεν με ενοχλούν παρά μόνο με κουράζουν μετά από 5-6 ώρες την επόμενη μέρα το μάτι κοκκινίζει και έχω εμφανίσει τρεις φορές επιπεφυκίτιδα αν και ο γιατρός δεν μου έχει πει από τι μπορεί να είναι μήπως έχετε κάποια ιδέα εσείς;

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνουν τα
      συμπτώματα που αναφέρατε ποικίλουν, γιατί
      οι φακοί μπορεί να έχουν επηρεαστεί από
      διάφορους παράγοντες όπως το χρονικό
      διάστημα αποθήκευσης στο υγρό τους, το αν
      τους φοράτε από την σωστή πλευρά ή τις
      συνθήκες και τα μέρη που τους φοράτε. Σε
      κάθε περίπτωση θα σας προτείναμε να
      συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, καθώς αυτός
      μπορεί να εξετάσει πιο αναλυτικά την
      περίπτωσή σας.


      Απάντηση
  • Σωτηρια

    Καλημέρα σας, χρησιμοποιώ τους Acuvue Oasys με καμπυλότητα 8,4.Θέλω να αλλάξω σε μηνιαίους αλλά δεν ξέρω ποιους θα μπορούσα να πάρω γιατί οι περισσότεροι έχουν 8,6.Αν μπορειτε να μου προτείνετε κάποιο.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα δεν
      διαθέτουμε κάποια συσκευασία μυωπικών
      φακών επαφής από τον κορυφαίο κατασκευαστή
      Johnson & Johnson που να έχει καμπυλότητα BC 8.6.

      Παρόλα αυτά στον παρακάτω σύνδεσμο
      μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλους τους
      μηνιαίους μυωπικούς φακούς επαφής που
      διαθέτουμε με καμπυλότητα BC 8.6.

      https://www.lentiamo.gr/fakoi-epafhs/mhniaioi/kampylotita-8.60.html


      Απάντηση
  • Βασιλική

    Καλησπέρα, δοκίμασα πρώτη φορά φακούς και πήρα τους air optix αλλά τα μάτια μου ξεραινονται ( αυτό το παθαίνω και με τα γυαλιά) και επίσης νιώθω στο κάτω μέρος του ματιού πως υπάρχει ένα ξένο σώμα στο μάτι (τους φοράω τώρα Τρίτη μέρα). Τι θα μπορούσα να κάνω;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Στην περίπτωση που αισθάνεστε συχνά τα
      μάτια σας να ξεραίνονται μπορείτε πάντα να
      δοκιμάσετε οφθαλμικές
      σταγόνες
      που θα μπορούσαν σίγουρα να σας
      ανακουφίσουν.


      Σχετικά με την αίσθηση πως υπάρχει κάποιο
      ξένο σώμα στο μάτι μετά την εφαρμογή των
      φακών, θα σας προτείναμε να αφήσετε για
      εύλογο χρονικό διάστημα τους φακούς μέσα
      στην θήκη με λίγο υγρό καθαρισμού ώστε να
      μαλακώσει η επιφάνεια τους και να
      καθαριστούν τυχών πρωτεΐνης που μπορούν
      σαν σύμπτωμα να μαζευτούν από την επιφάνεια
      του ματιού.


      Απάντηση
  • Ανώνυμος

    χρησιμοποιω στο ενα ματι αστιγματικο και στον αλλο κανονικο. εχω την αισθηση οτι με κοβουν οι φακοι και τα ματια μου στεγνωνουν. ποιους φακους μου προτεινετε ? προς το παρον εχω χρησιμοποιησει τους εξης φακους....ολοι ειναι μηνιαιοι...Biofinity απλοι και οι Toric και Purevision 2...

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με
      ακρίβεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε
      και την ευαισθησία των ματιών σας, θα σας
      προτείναμε να δοκιμάζετε φακούς επαφής με
      μεγάλη διαπερατότητα οξυγόνου.


      Άλλος ένα σημαντικός παράγοντας στην
      σωστή εφαρμογή των φακών είναι η διάμετρος
      DIA και η καμπυλότητα BC, τιμές που θα πρέπει
      να είναι ανάλογες των ματιών σας.


      Μπορείτε βέβαια πάντα να συμβουλευτείτε
      και τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας
      προτείνει την ανάλογη μάρκα για τα
      μάτια σας.


      Απάντηση
  • Δημοσθενησ

    Για σας,
    Αντιμετωπίζω θολή όραση με τους φακούς επαφής που φοράω ( νομίζω ότι μετακινούνται από την θέση τους)!
    Παίρνω τους Bausch and Lomb
    Έχετε να μου προτείνεται κάποια άλλη εταιρία!!!!

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Σύμφωνα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε
      και μας περιγράψατε, πιστεύουμε πως πιθανόν
      αυτό να σχετίζετε με την κατάλληλη
      καμπυλότητα BC του φακού που θα
      χρειαζόσασταν για την σωστή εφαρμογή των
      φακών στα μάτια σας.


      Στην περίπτωση που οι φακοί επαφής δεν
      εφαρμόζονται σταθερά στα μάτια, αλλά
      μετακινούνται, η καμπυλότητα τους BC θα
      μπορούσε να είναι λόγος αυτής της
      συμπεριφοράς.


      Για την σωστή καμπυλότητα BC που θα πρέπει
      να επιλέξετε για τους φακούς σας, θα πρέπει
      να απευθυνθείτε στον ιατρό-οπτικό σας, ο
      οποίος και μπορεί να σας προτείνει την
      κατάλληλη τιμή-παράμετρος για τα
      μάτια σας.


      Απάντηση
  • Γαρυφαλλια Σ.

    ο οφθαλμιατρος σημειωσε μετα απο εξεταση καμπυλοτητες στο δεξι ματι 41,50 και στο αριστερο 41,25 επισης διαμετρος 14,4 και στα δυο ματια στους φακους επαφης πως μεταφραζεται αυτο?τι πρεπει να αναγραφεται σε σχεση με καμπυλοτητες και διαμετρο?περιμενω την βοηθεια σας.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Για την αντίστοιχη μετατροπή των τιμών
      της συνταγής σας για αγορά φακών επαφής, θα
      πρέπει να επικοινωνήσετε με τον
      οφθαλμίατρος σας, καθώς αυτός μπορεί να σας
      προτείνει τους σωστούς βαθμούς
      καμπυλότητας (BC).


      Φακούς επαφής με διάμετρο DIA στην τιμή 14.4,
      μπορείτε εύκολα να βρείτε μέσα από το
      ηλεκτρονικό μας κατάστημα με την χρήση του
      σύνθετου φίλτρου αναζήτησης.


      Απάντηση
  • Ανώνυμος

    Φοράω τους ημερήσιους φακούς acuvue moist καμπυλότητα 8,5. Θέλω να δοκιμάσω τους 15ημερους acuvue2. Όμως έχουν καμπυλότητα 8,7. Θα τους βολευτω? Επιτρέπεται για τα μάτια? Μπορώ να έχω κάποιο δείγμα πριν κάνω τη μεγάλη παραγγελία? Ευχαριστώ

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. Η
      τιμή-διαφορά στις καμπυλότητες που μας
      αναφέρετε είναι σχετικά μικρή. Παρόλα αυτά
      δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια, πως
      ο φακός θα συμπεριφερθεί κατά την εφαρμογή
      του στα μάτια σας.


      Για το λόγο αυτό θα σας προτείναμε να
      επικοινωνήσετε με τον γιατρό-οπτικό σας ο
      οποίος μετά από έλεγχο μπορεί να μετρήσει
      την καμπυλότητα των οφθαλμών.


      Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως
      δεν διαθέτουμε δείγματα φακών επαφής στο
      ηλεκτρονικό μας κατάστημα.


      Απάντηση
  • Χρύσα

    Καλησπέρα, έχω θέμα με τους φακούς επαφής από τότε που ανέβασα στο ένα μάτι 1,25 αστυγματισμο και στο άλλο μάτι 0,50.. Παίρνω τον ένα φακό με 1.25 αστυγματισμο αλλά δεν μπορώ να τους χρησιμοποιήσω καθώς τα βλέπω θολά σε σχέση με τα γυαλιά μου... Τι μπορεί να φταίει έχω απογοητευτεί γιατί πάντα φορούσα φακούς και τώρα δεν μπορώ.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Το πρόβλημα με τον αστιγματισμό σας θα
      μπορούσε να σχετίζετε με την αλλαγή των
      τιμών κυλίνδρου και άξονα, καθώς αυτές
      είναι υπεύθυνες για την σωστή σας όραση. Θα
      σας προτείναμε να συμβουλευτείτε τον
      γιατρό σας, ο οποίος κατόπιν εξετάσεων θα
      μπορούσε να σας δώσει τις
      αντίστοιχες τιμές.


      Απάντηση
  • Αντώνης

    Για σας απο Ρέθυμνο :) έχω φωτο ευαισθησία στα μάτια και στο αριστερό ματι μόνο λίγο μυωπία και αστιγματισμό το ανακάλυψα πριν λίγο καιρό απλά λόγο των συνθηκών Ο οφθαλμίατρος δεν μου τα εξήγησε όλα όπως έπρεπε και έχω κάποιες απορίες σχετικά με το τι επιλογές έχω γιατί ενώ το πρόβλημα δεν είναι και πολύ σοβαρό στο αριστερό μου μάτι η ευαισθησία είναι έντονη!! π.χ ακομα και στον πρωινό ήλιο η στην οθόνη του κινητού αν είναι κάπως έντονη η φωτεινότητα και σκοτεινά χωρίς φως τριγύρω. Επίσης μου έγραψε γυαλιά με μόνο ένα φακό τα οποία δεν θεωρώ ότι πιο έξυπνο.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Το πρόβλημα της ευαισθησίας σας στο φως
      αλλά και γενικότερα στους φωτεινούς χώρους
      μπορεί να οφείλετε σε πολλά αίτια. Εμείς θα
      σας συμβουλεύαμε να επικοινωνήσετε με τον
      γιατρό σας, ώστε να σας γίνει η κατάλληλη
      διάγνωση.


      Επίσης μέσα στα χαρακτηριστικά του κάθε
      προϊόντος φακών επαφή που μπορείτε να
      βρείτε στις ιστοσελίδες μας , μπορείτε να
      δείτε αν οι συγκεκριμένοι φακοί της
      αρεσκείας σας διαθέτουν από τον
      κατασκευαστή τους φίλτρο UV.


      Απάντηση
  • Παπαλευκα Α.

    Επισης θελω να συμπληρωσω οτι με εξυπηρετει να ειναι φακοι που να τους αφαιρω το βραδυ λογω οτι θα πρεπει να ξεβαψω τα ματια μου. Τι κοστος ειναι; ευχαριστω και παλι

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Στην περίπτωση των μηνιαίων φακών επαφής,
      για μυωπία-υπερμετρωπία μπορείτε να δείτε
      από τον παρακάτω σύνδεσμο αναλυτικά
      τις τιμές:

      https://www.lentiamo.gr/fakoi-epafhs/sferikoi/mhniaioi.html

      Απάντηση

Επόμενα 4 σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Best selling προϊόντα