Σύνδεση

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στην παραλία φορώντας φακούς

Είναι και πάλι καλοκαίρι και μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές που σας αξίζουν!

Εάν φέτος είναι οι πρώτες σας διακοπές με φακούς επαφής, ίσως έχετε μερικές απορίες σχετικά με την πρακτικότητα και την ασφάλεια τους.

Διακοπές με φακούς επαφής;

Οι φακοί επαφής είναι ιδανικοί για δραστήριους ανθρώπους που δεν φοβούνται τις περιπέτειες. Γιατί να πρέπει να φοράτε γυαλιά κατά τη διάρκεια των λίγων αυτών εβδομάδων του έτους, ενώ θέλετε να είστε ξένιαστοι χωρίς αυτά; 

Δεν είστε αναγκασμένοι να το κάνετε. Οι φακοί επαφής μπορεί να είναι ένας πρακτικός σύντροφος και στις διακοπές σας. Εάν, ωστόσο, θέλετε να κολυμπήσετε με αυτούς, θα πρέπει σίγουρα να ακολουθήσετε τις τρεις συμβουλές παρακάτω.

Και γιατί αυτό; Επειδή τα μάτια σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και οι φακοί επαφής σας κάνουν ευάλωτους στα βακτήρια. Εάν βουτήξετε στο νερό με τους φακούς επαφής και θέλετε να πιτσιλιέστε, ο κίνδυνος μιας επικίνδυνης μόλυνσης είναι πολύ μεγάλος.

1.Μη κολυμπάτε με φακούς επαφής

Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να βουτάτε στο νερό με τους φακούς επαφής διότι οι φακοί επαφής έχουν κανόνες υγιεινής

Το νερό στις πισίνες, στα ποτάμια, στις λίμνες και στη θάλασσα φιλοξενεί μια αφθονία βακτηρίων, ιών και μικροοργανισμών, πολλά από τα οποία μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για τα μάτια. Ακόμα και μικρές ποσότητες όπως πιτσίλισμα νερού μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να κολυμπήσετε με φακούς επαφής, θα πρέπει να φορέσετε ημερήσιους φακούς μαζί με αδιάβροχα γυαλιά θαλάσσης.

Οι ημερήσιοι φακοί επαφής είναι μιας χρήσης και σας δίνουν την ελευθερία να τους χρησιμοποιείτε όταν κολυμπάτε χωρίς να χρειάζεται να τους καθαρίσετε ή να τους ξεπλύνετε μετά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους φορέσετε πριν κολυμπήσετε και να τους πετάξετε στη συνέχεια. 

Οι καλύτεροι ημερήσιοι φακοί επαφής για τις διακοπές σαςΣυμβουλή: Σε γενικές γραμμές, συνιστούμε να περιμένετε περίπου 30 λεπτά μέχρι να αφαιρέσετε το φακό μετά το μπάνιο. Εάν παραμείνετε περισσότερη ώρα στο νερό , οι φακοί επαφής μπορεί να κολλήσουν περισσότερο στα μάτια σας και να κάνουν πιο δύσκολο το να τους αφαιρέσετε. Μετά από 30 λεπτά ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει πλέον.

Επίσης, πάρτε μαζί σας και γυαλιά , ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τον χρόνο των διακοπών σας ήρεμα. Εκτός αυτού, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε οφθαλμικές σταγόνες για να ανακουφίσετε τα ερεθισμένα μάτια σας.

2. Μη βουτάτε με τους φακούς επαφής

Δεν πρέπει να βουτάτε κάτω από το νερό φορώντας φακούς επαφής. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος βακτηριδίων και εδώ.

Ο μικροοργανισμός Ακανθαμοιβάδα, για παράδειγμα, υπάρχει σε πολλά νερά. Όταν έρχεται σε επαφή με τους φακούς σας, κολλάει σε αυτούς και αυτό οδηγεί σε σοβαρή φλεγμονή του ματιού σας.

Επίσης, οι φακοί επαφής απορροφούν το νερό, το οποίο μπορεί να αλλάξει το σχήμα τους. Μια αλλαγή στο σχήμα μπορεί να κάνει τη χρήση τους πολύ άβολη, καθώς και να παραμορφώσει ή να θολώσει την όρασή σας.

Εάν φοράτε αδιάβροχα γυαλιά θαλάσσης, μπορείτε να συνεχίσετε να φοράτε τους φακούς επαφής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αλλά και πάλι, φορέστε συνταγογραφημένους και τους κατάλληλους για εσάς φακούς επαφής, κατά προτίμηση ημερήσιους, τους οποίους μπορείτε να πετάξετε μετά από την βουτιά στη θάλασσα. Αυτό θα αποτρέψει τη μόλυνση τους ή τη μόλυνση των ματιών σσς. 

3. Να είστε προσεκτικοί με το νερό της θάλασσας, την άμμο και τις υψηλές θερμοκρασίες

Μπορούν οι φακοί επαφής να υποστούν βλάβη σε συνδυασμό με το αλμυρό νερό, την άμμο και τις υψηλές θερμοκρασίες;

Δυστυχώς μπορούν, όλα τα σωματίδια είναι δηλητηριώδη για τα μάτια σας και μικραίνουν τη ζωή ενός φακού. Μικροοργανισμοί προσκολλώνται στον φακό, προκαλώντας σοβαρό ερεθισμό των ματιών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις.

Συμβουλή: Παρακαλώ φορέστε υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μάτια μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στο φως με τους φακούς επαφής. Φορώντας γυαλιά ηλίου, αποφεύγετε τα κουρασμένα και ερεθισμένα μάτια.

4. Μην κάνετε ντους όταν φοράτε φακούς επαφής

Ακριβώς όπως το αλμυρό νερό ή το γλυκό νερό σε λίμνες και ποτάμια, έτσι και το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει βακτήρια.

Εάν θέλετε να ξεπλυθείτε μετά το μπάνιο και να κάνετε ντους στην παραλία, παρακαλώ μην φοράτε φακούς επαφής.

5. Μην αποκοιμηθείτε ενώ φοράτε τους φακούς επαφής σας

Στο σπίτι, αν αποκοιμηθείτε με τους φακούς σας, δεν διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο. Μπορεί μόνο να έχετε θολή όραση και ξηρά μάτια για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως αποτέλεσμα.

Ωστόσο, παρόλο που γνωρίζουμε πόσο δελεαστικό είναι να πάρουμε έναν υπνάκο στην παραλία, σας συμβουλεύουμε έντονα να μην το κάνετε- τουλάχιστον αν φοράτε τους φακούς σας.

Επειδή, σε αντίθεση με το σπίτι, στην παραλία μπορεί να έχει αέρα, ο οποίος σηκώνει την άμμο που μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε μόλυνση.

Ο ιδρώτας επίσης ενδέχεται να τρέξει από το μέτωπό σας στα μάτια και τα βακτήρια μπορεί να εισέλθουν στον κερατοειδή σας.

Πηγές

Το US National Library of Medicine National Institutes of Health περιγράφει στο γλωσσάρι του την επικράτηση επικίνδυνων παθογόνων όπως το Acanthamoeba και το ρόλο της φθοράς των φακών επαφής.

Στο άρθρο, ο συντάκτης του Lampe.de magazin περιγράφει τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις διάφορες θεραπευτικές επιλογές για την ευαισθησία των ματιών στο φως.

Die Apotheken Umschau προσφέρει ένα λεπτομερές άρθρο σχετικά με τα ευαίσθητα στο φως μάτια και εξηγεί τη σύνδεση με φακούς επαφής και μια λανθασμένη εφαρμογή.


Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τα μάτια, τους φακούς επαφής ή την προστασία των γυαλιών ηλίου;

Διαβάστε τα άρθρα μας.Μην χάνεις σημαντικές ειδήσεις.

Εγγράψου στο newsletter μας!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα