Σύνδεση

Γνωρίστε την Markéta Lichterová, η δική μας Data Analyst

<il>Είναι διασκεδαστικό όταν υπάρχει ένας τεράστιος άνδρας να στέκεται μπροστά σου που θέλει να σε πνίξει και εσύ να πρέπει να τον αφοπλίσεις.</il> Όχι, η Markéta Lichterová, η νέα μας data analyst, δεν υποστηρίζει την βία μεταξύ των ανδρών. Αντίθετα, της αρέσουν.. αλλά έχει απλά ένα ελαφρός ασυνήθιστο χόμπι – Krav Maga, ένα είδος πολεμικής τέχνης. Τι άλλο όμως της αρέσει, ποια ακριβώς είναι η δουλειά της και πώς έφτασε να δουλεύει για εμάς; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Πέντε ερωτήσεις για την Markéta

Πώς κατέληξες να εργάζεσαι για το Lentiamo και ποιες είναι οι επαγγελματικές σου εμπειρίες μέχρι στιγμής; Μετά την αποφοίτηση μου, σκεφτόμουν τι να κάνω. Είχα κάποια εμπειρία στα λογιστικά φορολογικών δηλώσεων, αλλά ήθελα επίσης να δοκιμάσω κάτι νέο. Και επειδή ήμουν λίγο τρελή στο σχολείο με ιδιαίτερη κλήση στα στατιστικά, κατάλαβα πως ήταν μόλις ένα βήμα μακριά από την ανάλυση δεδομένων(Data Analyst). Ήθελα να δουλέψω με δεδομένα και να δημιουργήσω κάτι, γι 'αυτό αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή και πέτυχα. Φυσικά έπρεπε να μάθω πολλές νέες διαδικασίες όπως την χρήση αναλυτικών εργαλείων, αλλά σε κάθε νέα δουλειά ούτως η άλλος θα χρειαστεί κανείς να μάθει καινούργια πράγματα, και πρέπει να ομολογήσω ότι έχω σημειώσει μεγάλη πρόοδο από τότε που άρχισα να εργάζομαι εδώ πριν από ένα χρόνο. Και το σπουδαιότερο είναι ότι πάντα μέσα από την γνώση μπορώ να εξελιχθώ.

Αναλυτής δεδομένων(Data Analyst), αυτό είναι ένα αρκετά νέο επάγγελμα. Μπορείς να μας περιγράψεις τι ακριβώς κάνεις και πως είναι η καθημέρινότητα στην εργασίας σου; Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι κάνω, ούτε καν η οικογένειά μου ☺ Η μέρα μου ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο όπως και των περισσότερων ανθρώπων – Μου δίνετε ένα project, όπως η “ανάλυση των πωλήσεων των γυαλιών ηλίου”- μια απλή εργασία με πολλές λύσεις. Μπορώ να αναλύσω τα προϊόντα με τις καλύτερες πωλήσεις από τον αριθμό των πωλούμενων τεμαχίων, από τα έσοδα του προϊόντος ή το περιθώριο κέρδους. Μπορώ επίσης να τα κατατάξω ανά κατασκευαστή, τον τύπο των σκελετών, τα χρώματα, την κατηγορία φύλου προς χρήση (γυαλιά για άντρες ή για γυναίκες), το μέγεθος τους, κλπ. Πρέπει να επικεντρωθώ στην δυνατότητα πώλησής τους σε διάφορες χώρες. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια αναφορά με είκοσι γραφήματα και δεκάδες πίνακες που θα πρέπει να κάνω μια παρουσίαση αυτών.

Εάν ορισμένοι από τους αναγνώστες μας αποφάσιζαν να “δουλέψουν και με δεδομένα”, ποιο είδος σχολείου θα τους συνιστούσες; Μπορεί κανείς να σπουδάσει ανάλυση δεδομένων σε ένα πανεπιστήμιο; Εγώ είμαι ουσιαστικά αυτοδίδακτη, αλλά πιθανότατα θα επέλεγα ένα σχολείο που να συνδυάζει στατιστικά στοιχεία με πληροφορική. Υπάρχουν πολλά μαθήματα σχετικά με την ανάλυση δεδομένων και διάφορες στατιστικές μέθοδοι. Μπορώ σίγουρα όλα να τα συστήσω. Υπάρχουν επίσης πολλά online μαθήματα που είναι δωρεάν και διαθέσιμα, απλά θα πρέπει να εγγραφείτε. Κάπως έτσι ξεκίνησα και μετά τόλμησα να αναζητήσω την πρώτη μου δουλειά στον τομέα αυτό, αφού πρώτα παρακολούθησα ένα τέτοιο μάθημα στη Τσεχία.

Ας μιλήσουμε για τα χόμπι σου. Βιβλία, χορός, ταξίδια…και Krav Maga, που είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας ανεπτυγμένο από την Ισραηλινή μυστική υπηρεσία. Σε ποιόν θα το συνιστούσες; Το έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στην πραγματική ζωή; Μου αρέσει να χαλαρώνω με ένα βιβλίο, ειδικά το χειμώνα. Αυτή τη στιγμή διαβάζω Game of Thrones – Storm of Swords. Πρέπει να πω ότι δεν είναι εύκολο στην ανάγνωση – ειδικά όταν πρέπει να το διαβάσει κανείς γρήγορα. Επίσης λατρεύω τα ταξίδια και το χορό. Ήμουν μαγεμένη από την salsa και παρόμοια στυλ, μπορώ πραγματικά να χαθώ όταν χορεύω. Και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι μετά από μια νύχτα γεμάτη χορό, θα νιώσετε όλους τους μυς σας το επόμενο πρωινό. Και Krav Maga; Πήγα στην πρώτη μου πρακτική εξάσκηση πριν από μισό χρόνο και ήταν σίγουρα μια καλή απόφαση! Αισθάνομαι πιο ασφαλής τώρα και νιώθω ότι μπορώ να αντιδράσω καλύτερα σε ορισμένες περιπτώσεις, παρόλο που δεν χρειάστηκε ποτέ να το δοκιμάσω στην πραγματική ζωή, ευτυχώς. Μαθαίνουμε πως να αμυνθούμε εναντίον ενός εισβολέα που κρατάει μαχαίρι, πώς να κλωτσήσουμε έναν εχθρό, ή πώς να υπερασπιστούμε τον εαυτό σας από έναν στραγγαλισμό. Συχνά επιστρέφω στο σπίτι με μώλωπες και έχω χτυπηθεί στα δόντια μερικές φορές. Αλλά το να παλεύεις με γάντια του box είναι κάτι διαφορετικό.

Μια σημαντική ερώτηση για το τέλος – τι θα έλεγες στους πελάτες μας; Θα το εκφράσω απλά – ελπίζω να απολαμβάνετε τα ψώνια σας σε εμάς, και να είστε πάντα ικανοποιημένοι. Αυτό είναι όλο.

Επόμενο βήμα; Πάτα το like και θα σε λατρεύουμε για πάντα :)

Τα δικά σας σχόλια

Γράψε το πρώτο σχόλιο

*Υποχρεωτικά πεδία

Best selling προϊόντα