Είναι τα γενέθλια του Lentiamo! Έως 40% έκπτωση

Σύνδεση

Η σημασία της χρήσης γυαλιών ηλίου για την υγεία των ματιών

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 24/4/2020. Γράφτηκε από Lentiamo

Τα γυαλιά ηλίου όχι μόνο σας κάνουν να δείχνετε και να αισθάνεστε καλά, αλλά είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της συνολικής υγείας των ματιών σας. Τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και ευάλωτα σε ασθένειες και τραυματισμούς, όπως κάθε άλλο μέρος του σώματος.

Τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου είναι ένα απαραίτητο και σημαντικό εργαλείο προστασίας. Μάθετε πώς οι επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV μπορούν να οδηγήσουν σε οφθαλμικές παθήσεις, και δείτε πώς ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου μπορεί να διατηρήσει την υγεία των ματιών σας.

Η ακτινοβολία μπορεί να προξενήσει οφθαλμικές παθήσεις

'Οπως και το δέρμα, τα μάτια μας πρέπει να προστατεύονται από τις υπεριώδεις ακτίνες. Η ηλιακή ακτινοβολία έχει σοβαρές συνέπειες για τον κερατοειδή και τον αμφιβληστροειδή χιτώνα μας. Εάν πολύ ηλιακό φως φτάσει στα μάτια, ειδικά σε νεαρή ηλικία, σοβαρές ασθένειες, όπως η τύφλωση και καρκίνος θα μπορούσαν να παρουσιαστούν.

Το μάτι ενός ενήλικα μπορεί να απορροφήσει την υπεριώδη ακτινοβολία σε ορισμένο βαθμό πριν εισέλθει στο μάτι. Από την άλλη, τα παιδικά μάτια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής, το 90% των ακτίνων UVA και πάνω από το 50% των ακτίνων UVB φτάνουν στον αμφιβληστροειδή. Μεταξύ 10 και 13 ετών, το 60% και το 25% αντίστοιχα. Μόνο μεταξύ των ηλικιών 18 και 20 ετών οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να φιλτραριστούν από το φακό του ματιού.

Τα γυαλιά ηλίου μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ματιών

Το φως του ήλιου και η σκόνη μπορεί να διαταράξουν την περίοδο επούλωσης μετά από κοινές διορθωτικές επεμβάσεις στα μάτια, όπως οι επεμβάσεις LASIK και καταρράκτη. Παρόμοια με τον τρόπο που θα φορούσατε ένα τσιρότο πάνω από ενα τραύμα, τα γυαλιά ηλίου λειτουργούν ως ασπίδα για να προωθήσουν μια γρήγορη και ομαλή αποκατάσταση μετά από οφθαλμολογικές επεμβάσεις.

Φυσικά, είναι πάντα σημαντικό να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας για την κατάλληλη φροντίδα για την περίπτωσή σας.

Τα γυαλιά ηλίου παρέχουν προστασία των ματιών από τα καιρικά φαινόμενα

Όλοι γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό να φοράνε γυαλιά ηλίου τις ηλιόλουστες ημέρες, αλλά είναι επίσης σημαντικό να τα φοράτε κατά τις κανονικές ώρες της ημέρας, ακόμη και όταν έχει συννεφιά.

Το χιόνι αντανακλά το 80% των υπεριωδών ακτίνων του ήλιου και μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση γνωστή ως τύφλωση από το χιόνι. Αυτό συμβαίνει όταν η λάμψη από τον ανακλώμενο ήλιο καίει πραγματικά τον κερατοειδή (κερατοειδικό έγκαυμα).

Ο αέρας μπορεί να στεγνώσει και να ερεθίσει τα μάτια σας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Επίσης, σηκώνει άμμο και σκόνη. Αυτό μπορεί να ενοχλήσει τα μάτια, αλλά μπορεί επίσης και να τα γρατζουνίσει και να οδηγήσει σε περαιτέρω δυσφορία και προβλήματα.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου

Δεν είναι όλα τα γυαλιά ηλίου ίδια. Είτε είναι vintage, είτε φθηνά, είτε ακριβά, είτε πολωμένα, μπορεί να προστατεύουν ή να μην προστατεύουν τα μάτια σας. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε:

Ποιοτικά γυαλιά ηλίου με προστασία UV

Τα περισσότερα γυαλιά ηλίου σήμερα έχουν προστασία UV ενσωματωμένη στο φακό και όχι ως επικάλλυψη . Οι περισσότερες αξιόπιστες μάρκες αναγράφουν την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία στην ετικέτα τους. Ψάξτε για μια ετικέτα που λέει “100% προστασία ενάντια στην UVA και UVB” ή “100% προστασία ενάντια στην UV 400.”

Τα υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου δεν χρειάζεται να είναι ακριβά

Τα γυαλιά ηλίου μπορούν να είναι προσιτά και ταυτόχρονα να προστατεύουν τα μάτια σας. Είναι σημαντικό να διακρίνετε μεταξύ φθηνών γυαλιών ηλίου, και εκείνων που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την υγεία των ματιών. Για παράδειγμα: Τα γυαλιά ηλίου που έχουν σχεδιαστεί με βάση τα σωστά πρότυπα προστασίας, όπως τα γυαλιά ηλίου Lentiamo σχεδιάστηκαν από οπτομέτρες και διαθέτουν φίλτρο κατηγορίας UV 3 για να προσφέρουν ποιοτική προστασία σε προσιτή τιμή.

Αυτές είναι μερικές σημαντικές πληροφορίες όταν θέλετε να προστατεύσετε τα μάτια σας. περιηγηθείτε στις ποικιλίες από ποιοτικά γυαλιά ηλίου. Βρείτε γνωστές μάρκες με τα καλύτερα φίλτρα UV για την προστασία των ματιών σας.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα