Σύνδεση

Μύθοι και αλήθειες για τη χρήση φακών κατά την πανδημία του Κορωνοϊού

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 26/3/2020. Γράφτηκε από Lentiamo

Αγαπητοί χρήστες φακών,

Είναι δεδομένο ότι διανύουμε μία πολύ ανησυχητική περίοδο. Όλες οι χώρες παγκοσμίως είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όλοι ανησυχούμε για την υγεία μας και για τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Μία σημαντική ερώτηση που μας ζητήσατε να απαντήσουμε είναι η εξής: Είναι ασφαλές να φοράμε φακούς επαφής κατά την πανδημία του κορωνοϊού;

Δυστυχώς υπάρχουν πολλές παρερμηνείες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με αυτό το θέμα. Ο οπτικός μας είναι στη διάθεσή σας για να τις ξεκαθαρίσει.

Ποια είναι η αλήθεια για τους φακούς επαφής και τον κορονοϊό;

Η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των πελατών μας σε όλη την Ευρώπη. Παρακάτω δημιουργήσαμε μια λίστα προκειμένου να καταρρίψουμε τους μύθους που κυκλοφορούν σχετικά με τη χρήση φακών κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Μύθος 1: Η αποστείρωση των φακών επαφής δεν είναι πλέον εγγυημένη.

Λάθος. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη μέχρι στιγμής που να αποδεικνύει ότι η χρήση φακών προκαλεί με οποιονδήποτε τρόπο μόλυνση από τον κορονοϊό (COVID-19).

Οι κατασκευάστριες εταιρίες παράγουν τους φακούς τους ακολουθώντας τις αυστηρότερες προφυλάξεις και μέτρα ασφαλείας, δηλαδή σε καθαρό, ασφαλές και αυτοματοποιημένο περιβάλλον. Αυτοί οι κανόνες υγιεινής στα εργοστάσια εξασφαλίζονται με τη χρήση ειδικών ιατρικών εξοπλισμών, όπως ειδικά ρούχα, καλύμματα για τα μαλλιά και τα παπούτσια, καθώς και μάσκες προσώπου. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής των φακών στη γραμμή συναρμολόγησης, κανένας άνθρωπος δεν εμπλέκεται άμεσα στη διαδικασία.

Επιπλέον, όλες οι θήκες τοποθέτησης φακών (blisters) αποστειρώνονται πριν φύγουν από το εργοστάσιο. Επομένως, οι πιθανότητες κάποιος να μεταφέρει τον ιό από ένα φακό είναι μηδενικές, καθώς αυτό είναι πρακτικά αδύνατον.

Η υγεία, η ασφάλειά σας όπως και αυτή των υπαλλήλων μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Γι' αυτόν το λόγο έχουμε πάρει πρόσθετα μέτρα και προφυλάξεις στις αποθήκες μας, όπως το πακετάρισμα με βάρδιες και σχολαστικές διαδικασίες απολύμανσης για να βεβαιωθούμε ότι οι πελάτες μας παραλαμβάνουν τους φακούς χωρίς κανένα κίνδυνο. Έτσι, μπορείτε να παραγγείλετε άφοβα τους φακούς που επιθυμείτε από την άνεση του σπιτιού σας.

Μύθος 2: Μπορώ να προσβληθώ από κορονοϊό όταν φοράω φακούς επαφής.

Λάθος. Δεν μπορείτε να προσβληθείτε από τον ιό όταν βάζετε ή αφαιρείτε τους φακούς σας. Οι χρήστες που φορούν φακούς πρέπει πάντα να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης και φροντίδας που συνιστώνται κατά τη χρήση φακών επαφής. Ωστόσο, για να προστατευθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από μια λοίμωξη, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

  • Ανεξάρτητα από το αν φοράτε φακούς επαφής, γυαλιά ή τίποτα από αυτά, πρέπει οπωσδήποτε να ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ σχολαστικά για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν έρθουν σε επαφή με τα μάτια ή με οτιδήποτε χρησιμοποιείτε για τα μάτια σας. Το συχνό πλύσιμο των χεριών σας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθείτε από τον ιό και από κάθε μόλυνση. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και μειώστε τον κίνδυνο μόλυνσης για τον εαυτό σας και για τους άλλους όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Εάν πάσχετε από ξηροφθαλμία ή κάποια αλλεργία, ισχύει το ίδιο ακριβώς: πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά πριν χρησιμοποιήσετε οφθαλμικές σταγόνες ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν φροντίδας.
  • Σε γενικές γραμμές, σας συνιστούμε πάντα, και ειδικότερα αυτήν την περίοδο, να μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε τη δήλωση της κατασκευάστριας εταιρίας φακών, Alcon. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε την ιατρική ενημέρωση σχετικά με τον κοροναϊό και τους φακούς επαφής από την Johnson & Johnson και την CooperVision.

Μύθος 3: Δεν πρέπει να φοράω φακούς επαφής εάν έχω προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Εν μέρει αληθές. Συνιστούμε γενικά σε όλους τους χρήστες να μην φορούν φακούς κατά τη διάρκεια κρυολογήματος, γρίπης ή παρόμοιας λοίμωξης. Αυτό περιλαμβάνει τώρα και τη μόλυνση από τον κορονοϊό. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να σταματήσετε να φοράτε φακούς, σας συμβουλεύουμε αντί να φορέσετε δεκαπενθήμερους ή μηνιαίους φακούς να προτιμήσετε τους ημερήσιους. Αυτοί πετιούνται στο τέλος της ημέρας, μετά τη χρήση.



Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, μην διστάσετε να τις γράψετε κάτω στα σχόλια. Επιπλέον, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών είναι στη διάθεσή σας στο 211 2340040 ή στο info@lentiamo.gr


Ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα του Lentiamo

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα