Σύνδεση

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ;

Συνδεθείτε και ολοκληρώστε σε δύο μόνο κλικ!

Είσοδος

5 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα κουρασμένα μάτια (και όχι μόνο στο σχολείο)

Το σχολείο άρχισε. Πρωτοετείς που τους τρώει το άγχος και τελειόφοιτοι, γυρνάνε ή ξεκινάνε άλλη μια χρονιά, στα θρανία τους, με τους επόμενους λίγους μήνες όπου όλο και περισσότερες νέες τεχνολογίες τους περιμένουν. Περισσότερες οθόνες αντί για μαύρους πίνακες και περισσότερο χρόνο μπροστά από υπολογιστές.

Είναι θέμα χρόνου πριν τα μάτια, που είχαν συνηθίσει τις διακοπές, να σας απογοητεύσουν – με συμπτώματα όπως, βάρος στα μάτια, πονοκέφαλος, ζάλη, θολή όραση, δυσκολία εστίασης, πόνοι στον αυχένα κ.α.. Κι όμως, υπάρχει λύση και δεν είναι περίπλοκη…

5 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα κουρασμένα μάτια (και όχι μόνο στο σχολείο)

1 – Νέα Εξέταση

Η όραση των παιδιών αναπτύσσεται συνεχώς και είναι πολύ πιθανό τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής να μην είναι κατάλληλο πια. Κάντε μια νέα εξέταση, ίσως χρειαστείτε διαφορετικούς βαθμούς ή ένα διαφορετικό είδος φακών.

2 – Ακολουθείστε τον κανόνα 20–20–20.

Κάθε 20 λεπτά, κάντε 20 δευτερόλεπτα διάλειμμα και κοιτάξτε 20 πόδια μακριά, (περίπου 6 μέτρα). Επίσης, κάντε ένα διάλειμμα 15 λεπτών κάθε δύο ώρες.

3 – Κρατήστε σωστή απόσταση.

Όπως και στο δρόμο – μια ασφαλή απόσταση είναι η καλύτερη πρόληψη. Κατά την ανάγνωση (ακόμα και στο τηλέφωνο, τον υπολογιστή ή το tablet), βεβαιωθείτε ότι το κείμενο είναι πάντα τουλάχιστον 30–40 εκατοστά μακριά.

4– Γειωθείτε.

Η ένταση και η αφύσικη στάση του σώματος μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην όρασή σας. Φροντίστε ώστε τα πόδια να ακουμπούν πάντα στο δάπεδο.

5 – Σωστός φωτισμός.

Κατά την ανάγνωση, αν για παράδειγμα είστε δεξιόχειρας, να έχετε το φως στα αριστερά – ώστε να μην δημιουργείται σκιά. Επίσης, να ρυθμίζετε την φωτεινότητα και αντίθεση της οθόνης στις προσωπικές ανάγκες.

Τελικά δεν είναι δύσκολο. Γι’ αυτό και είπαμε ότι αυτές τις συμβουλές μπορείτε να τις εφαρμόσετε παντού. Άσχετα με την ηλικία ή το χώρο – θα σας βοηθήσουν στη δουλειά, όταν διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή όταν κάθεστε στον υπολογιστή.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Διαβάστε επίσης…

Νέα, μεγάλη γκάμα γυαλιών ηλίου

Για όλους και όλες εσάς που φοράτε φακούς αλλά θέλετε να φοράτε και γυαλιά ηλίου, σας έχουμε νέα! Επώνυμα νέα :)

Άνοιξε το άρθρο

Γνωρίστε την Michaela Janovská

Με πάνω από 35 000 δέματα το μήνα να περνάνε από τα χέρια της η Misa Janovská, αναπληρώτρια διευθύντρια της αποθήκης μας στο Nova Bystřice, είναι μια νέα και αποφασιστική γυναίκα.

Άνοιξε το άρθρο

5 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα κουρασμένα μάτια (και όχι μόνο στο σχολείο)

Το σχολείο άρχισε. Πρωτοετείς που τους τρώει το άγχος και τελειόφοιτοι, γυρνάνε ή ξεκινάνε άλλη μια χρονιά…

Άνοιξε το άρθρο

Μην χάνεις σημαντικές ειδήσεις.

Εγγράψου στο newsletter μας!