Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 211 2340040

Σύνδεση

5 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα κουρασμένα μάτια (και όχι μόνο στο σχολείο)

Το σχολείο άρχισε. Πρωτοετείς που τους τρώει το άγχος και τελειόφοιτοι, γυρνάνε ή ξεκινάνε άλλη μια χρονιά, στα θρανία τους, με τους επόμενους λίγους μήνες όπου όλο και περισσότερες νέες τεχνολογίες τους περιμένουν. Περισσότερες οθόνες αντί για μαύρους πίνακες και περισσότερο χρόνο μπροστά από υπολογιστές.

Είναι θέμα χρόνου πριν τα μάτια, που είχαν συνηθίσει τις διακοπές, να σας απογοητεύσουν – με συμπτώματα όπως, βάρος στα μάτια, πονοκέφαλος, ζάλη, θολή όραση, δυσκολία εστίασης, πόνοι στον αυχένα κ.α.. Κι όμως, υπάρχει λύση και δεν είναι περίπλοκη…

5 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα κουρασμένα μάτια (και όχι μόνο στο σχολείο)

1 – Νέα Εξέταση

Η όραση των παιδιών αναπτύσσεται συνεχώς και είναι πολύ πιθανό τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής να μην είναι κατάλληλο πια. Κάντε μια νέα εξέταση, ίσως χρειαστείτε διαφορετικούς βαθμούς ή ένα διαφορετικό είδος φακών.

2 – Ακολουθείστε τον κανόνα 20–20–20.

Κάθε 20 λεπτά, κάντε 20 δευτερόλεπτα διάλειμμα και κοιτάξτε 20 πόδια μακριά, (περίπου 6 μέτρα). Επίσης, κάντε ένα διάλειμμα 15 λεπτών κάθε δύο ώρες.

3 – Κρατήστε σωστή απόσταση.

Όπως και στο δρόμο – μια ασφαλή απόσταση είναι η καλύτερη πρόληψη. Κατά την ανάγνωση (ακόμα και στο τηλέφωνο, τον υπολογιστή ή το tablet), βεβαιωθείτε ότι το κείμενο είναι πάντα τουλάχιστον 30–40 εκατοστά μακριά.

4– Γειωθείτε.

Η ένταση και η αφύσικη στάση του σώματος μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην όρασή σας. Φροντίστε ώστε τα πόδια να ακουμπούν πάντα στο δάπεδο.

5 – Σωστός φωτισμός.

Κατά την ανάγνωση, αν για παράδειγμα είστε δεξιόχειρας, να έχετε το φως στα αριστερά – ώστε να μην δημιουργείται σκιά. Επίσης, να ρυθμίζετε την φωτεινότητα και αντίθεση της οθόνης στις προσωπικές ανάγκες.

Τελικά δεν είναι δύσκολο. Γι’ αυτό και είπαμε ότι αυτές τις συμβουλές μπορείτε να τις εφαρμόσετε παντού. Άσχετα με την ηλικία ή το χώρο – θα σας βοηθήσουν στη δουλειά, όταν διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή όταν κάθεστε στον υπολογιστή.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Διαβάστε επίσης…

Τι είναι η πρεσβυωπία;

Τι γνωρίζετε για την πρεσβυωπία; Μήπως σας ακούγεται περίεργη αυτή η λέξη; Αυτή η κατάσταση είναι πιο συχνή στους ανθρώπους, απ 'όσο νομίζετε.

Άνοιξε το άρθρο

To Lentiamo.gr με Χρυσό Βραβείο Αξιοπιστίας για το 2017 από Feefo!

Μας κάνατε πολύ χαρούμενους! Χάρη σε εσάς, κερδίσαμε το Χρυσό Βραβείο Αξιοπιστίας για το 2017!!

Άνοιξε το άρθρο

Οι καλύτεροι φακοί επαφής στην Ευρώπη

Έχετε αναρωτηθεί ποιοι φακοί και κατασκευαστές είναι οι πιο δημοφιλής για τους χρήστες στην Ευρώπη;

Άνοιξε το άρθρο

Υαλουρονικό οξύ: Ένα θαύμα για τους χρήστες φακών επαφής και όχι μόνο.

Το υαλουρονικό οξύ είναι απολύτως φυσικό για τους ζωντανούς οργανισμούς, και γι 'αυτό δεν προκαλεί παρενέργειες.

Άνοιξε το άρθρο

Μην χάνεις σημαντικές ειδήσεις.

Εγγράψου στο newsletter μας!