Σύνδεση

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου πεζοπορίας το 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 31/3/2023. Γράφτηκε από Lentiamo

Πίνακας περιεχομένων

Τόσο οι δια βίου backpackers όσο και οι περιστασιακοί πεζοπόροι χρειάζονται ποιοτική προστασία των ματιών τους για πολλές ημέρες στη φύση. Είτε πρόκειται για περπάτημα μέσα σε καταπράσινα δάση είτε για πεζοπορία σε παραθαλάσσια μονοπάτια, τα αξιόπιστα γυαλιά ηλίου πεζοπορίας είναι ένα σημαντικό αξεσουάρ για το ταξίδι σας. Τα γυαλιά ηλίου μπορούν να βελτιώσουν την όρασή σας και να σας βοηθήσουν να βλέπετε κάθε βήμα του μονοπατιού με περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε σχετικά με τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα καλύτερα γυαλιά ηλίου πεζοπορίας και βρείτε απαντήσεις σε μερικές συχνές ερωτήσεις παρακάτω!

Τι πρέπει να προσφέρει ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου πεζοπορίας;

γυαλιά ηλίου με καθρέφτη τοποθετημένα πάνω σε βράχο

Πολωμένοι φακοί

Oakley Flak 2.0 XL OO 9188 72 59

Επωνυμία που απεικονίζεται παραπάνω: Oakley

Τα γυαλιά ηλίου με πόλωση μπορούν να αυξήσουν την αντίθεση και να ενισχύσουν τα χρώματα στην πεζοπορία σας, κάνοντας τις γραφικές εικόνες της φύσης πιο πλούσιες και πιο καθηλωτικές. Εξετάστε τόσο τα γυαλιά ηλίου με πόλωση όσο και με καθρέφτη που μειώνουν την αντανάκλαση και την έντονη ηλιακή ακτινοβολία για να προστατεύετε τα μάτια σας και να βλέπετε καθαρά.

Αναζητήστε υλικά φακών γυαλιών ηλίου που προσφέρουν επίσης εξαιρετική οπτική ποιότητα. Ελαφριά υλικά όπως ο πολυάνθρακας συνδυάζουν ανθεκτικότητα και ευκρινείς ιδιότητες απεικόνισης, ενώ είναι πιο προσιτά από άλλες επιλογές όπως το γυαλί.

Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι τα χρώματα των φακών των γυαλιών ηλίου

  • Καφέ φακοί – Οι καφέ ή κεχριμπαρένιοι φακοί ενισχύουν την αντίθεση και βελτιώνουν την αντίληψη του βάθους, γεγονός που είναι ιδανικό για πεζοπορία σε ποικίλα εδάφη. Οι καφέ πολωμένοι φακοί είναι δημοφιλείς για τους πεζοπόρους λόγω της ικανότητάς τους να κάνουν τις λεπτομέρειες να ξεχωρίζουν.
  • Γκρίζοι φακοί - Οι γκρίζοι φακοί είναι ευπροσάρμοστοι και λειτουργούν καλά σε διάφορες συνθήκες, όπως σκιά ή έντονο ήλιο. Μειώνουν την αντανάκλαση και παρέχουν αληθινή αντίληψη των χρωμάτων.
  • Πράσινοι φακοί - Οι πράσινοι φακοί βελτιώνουν την όραση σε σκιασμένες και ηλιόλουστες περιοχές. Οι πράσινοι φακοί είναι χρήσιμοι όταν κάνετε ορειβασία ή πεζοπορία σε δασώδεις περιοχές με διάσπαρτο φως.
  • Κόκκινοι φακοί - Οι κόκκινοι ή ροζ φακοί προσφέρουν καταπληκτική χρωματική αντίθεση για τα πράσινα δάση.

Ελαφριά κατασκευή

Nike Stratus MDC3407 900 76

Επωνυμία που απεικονίζεται παραπάνω: Nike

Τα ελαφριά γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την άνεση στο μονοπάτι. Ιδιαίτερα κατά τις μεγαλύτερες πεζοπορίες, τα βαρύτερα γυαλιά μπορεί να βαραίνουν τη μύτη και τα αυτιά σας και να προκαλούν δυσφορία. Υλικά όπως οι πολυανθρακικοί σκελετοί και φακοί είναι εξαιρετικά ελαφριά καθώς και ανθεκτικά.

Να θυμάστε ότι η μεταφορά επιπλέον βάρους μπορεί να επηρεάσει τη συνολική εμπειρία της πεζοπορίας σας. Ενώ μπορεί να ζυγίζετε προσεκτικά το φαγητό, τις σκηνές και άλλα βασικά είδη, μην ξεχνάτε να λάβετε υπόψη σας και το βάρος των αξεσουάρ σας!

Συμβουλή από επαγγελματία: Η οπτομέτρης του Lentiamo Eliška μας υπενθυμίζει ότι τα αθλητικά γυαλιά ηλίου πρέπει να είναι ελαφριά και άνετα. Μην ξεχνάτε επίσης ότι πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά για να αντέχουν στις κακές καιρικές συνθήκες, στο έντονο ηλιακό φως, στον ιδρώτα, στα θραύσματα και σε άλλα.

Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία UV

Oakley Latch Beta OO 9436 943603 54

Επωνυμία που απεικονίζεται παραπάνω: Oakley

Είτε κάνετε πεζοπορία ψηλά στα βουνά είτε πεζοπορία μέσα σε σκιερά δάση, η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι απαραίτητη. Η αφιλτράριστη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία θέτει τα μάτια μας σε κίνδυνο βλαβών και ασθενειών, όπως ο αυξημένος κίνδυνος καταρράκτη.

Δεν είναι μόνο η ποιότητα των φακών σημαντική, αλλά και το σχήμα του σκελετού μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα του φωτός που φτάνει στα μάτια. Αναζητήστε σκελετούς με κάλυμμα ή μεγάλους φακούς για πρόσθετη κάλυψη στο πάνω και στα πλάγια των ματιών σας.

Η υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική κατά τους χειμερινούς μήνες. Το χιόνι αντανακλά το 80% των ακτίνων UV από τον ήλιο και μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση γνωστή ως τύφλωση από το χιόνι (φωτοκερατίτιδα). Αυτό συμβαίνει όταν η αντανάκλαση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή ή και να καταστρέφει τον κερατοειδή, προκαλώντας πόνο, θολή όραση και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα.

Ταίριασμα

Evil Eye Zolid E004/75 2000 L

Επωνυμία που απεικονίζεται παραπάνωe: Evil Eye

Τα γυαλιά ηλίου σωστού μεγέθους πρέπει να είναι άνετα και να παραμένουν στη θέση τους. Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου πεζοπορίας δεν πρέπει να τρίβονται ή να κροταλίζουν. Αυτό όχι μόνο αποσπά την προσοχή από την ομορφιά του περιβάλλοντός σας, αλλά μπορεί γρήγορα να προκαλέσει ερεθισμό και δυσφορία. Η πεζοπορία περιλαμβάνει συχνές ματιές προς τα κάτω στα πόδια σας. Οι σκελετοί που δεν θα γλιστρούν στη γέφυρα της μύτης σας είναι απαραίτητοι. Εξετάστε τα ρυθμιζόμενα χαρακτηριστικά, όπως τα εύκαμπτα μαξιλαράκια μύτης ή οι άκρες των κροτάφων.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ λειτουργικότητας και αισθητικής όταν πρόκειται για γυαλιά ηλίου πεζοπορίας. Βρείτε σκελετούς που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας και θα είστε άνετοι και θα δείχνετε επίσης ωραίοι.

Ανθεκτικότητα

Arnette Slickster 0AN 4185 218887 59

Επωνυμία που απεικονίζεται παραπάνω: Arnette

Τα γυαλιά ηλίου πεζοπορίας πρέπει να είναι ανθεκτικά για να αντέχουν οτιδήποτε τους ρίχνει η φύση. Μερικές φορές δεν μπορούμε να αποφύγουμε κάθε κλαδί δέντρου και, καλώς ή κακώς, οι φακοί μας δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των επιπτώσεων. Οι φακοί και οι σκελετοί πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από ελαφριά και ανθεκτικά υλικά, όπως πολυκαρβονικό ή άλλα υψηλής ποιότητας πλαστικά.

Συχνές ερωτήσεις

Πρέπει να κάνω πεζοπορία με γυαλιά ηλίου;

Η χρήση γυαλιών ηλίου είναι απαραίτητη κατά την πεζοπορία. Προστατεύουν τα μάτια σας από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV, μειώνουν την αντανάκλαση και βελτιώνουν την ορατότητα, ώστε να βλέπετε ακριβώς αυτό που πρέπει να δείτε. Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου μπορούν επίσης να αποτρέψουν την καταπόνηση και την κόπωση των ματιών, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε πεζοπορίες μεγαλύτερης διάρκειας. Να θυμάστε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία αλλάζει ανάλογα με το υψόμετρο. Όσο αυξάνεται το υψόμετρο, τόσο αυξάνεται και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Τα γυαλιά ηλίου λειτουργούν ως ένα κρίσιμο προστατευτικό φίλτρο μεταξύ των βλαβερών ακτίνων του ήλιου και των ματιών σας.

Τι γυαλιά ηλίου φορούν οι ορειβάτες;

Οι ορειβάτες συνήθως φορούν γυαλιά παγετώνων ή γυαλιά ηλίου ορειβασίας, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν υψηλή προστασία από τη σκληρή αντανάκλαση του ήλιου, του χιονιού και του πάγου σε μεγάλο υψόμετρο. Σε γενικές γραμμές, τα γυαλιά ορειβασίας διαθέτουν στυλ γυαλιού ορειβασίας ή γυαλιού για μέγιστη κάλυψη. Συχνά είναι πολωμένα για να ελαχιστοποιούν την αντανάκλαση και τις αντανακλάσεις και διαθέτουν πλευρικές ασπίδες για να εμποδίζουν το περιφερειακό φως.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των πολωτικών γυαλιών ηλίου;

Ενώ τα πολωμένα γυαλιά ηλίου μειώνουν αποτελεσματικά την αντανάκλαση και ενισχύουν την αντίθεση, μπορεί να επηρεάσουν την αντίληψη του βάθους ή να παραμορφώσουν τις εικόνες. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μειονέκτημα σε ανώμαλα μονοπάτια που έχουν πολλές πέτρες, ρίζες ή κινδύνους να σκοντάψει κανείς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν θα παρατηρήσουν όλοι μια αλλαγή όταν χρησιμοποιούν πολωμένους φακούς. Πολλοί θεωρούν ότι είναι πλεονεκτικοί στο μονοπάτι. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείτε GPS ή δορυφορικά τηλέφωνα με ψηφιακές οθόνες, τα πολωμένα γυαλιά ηλίου μπορεί να παραμορφώσουν την εικόνα στις οθόνες LCD.

Είναι τα Ray Bans καλά για πεζοπορία;

Πολλοί πεζοπόροι απολαμβάνουν τα γυαλιά ηλίου Ray-Ban για την οπτική διαύγεια και την ανθεκτικότητα που προσφέρουν. Πολλά μοντέλα είναι ελαφριά και διαθέτουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως πολωμένους φακούς. Η Ray-Ban διαθέτει πολλές κομψές και αξιόπιστες επιλογές. Φροντίστε να επιλέγετε πάντα αυτά με την άφθονη κάλυψη για πολλές ημέρες στον ήλιο.


Διαβάστε περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για άλλα αθλήματα; Δείτε περισσότερα γυαλιά ηλίου για γκολφ και ποδηλασία.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα